Blåbärskaka
0
Saftig blåbärskaka med smak av lime och toppad med färskostfrosting, så underbart gott!
Att baka i långpanna är väldigt smidigt och perfekt när du vill baka till många. Den här söta och goda blåbärskakan kan bli en riktig succé i höst.
📷 Erika Westerlund Strömmer
Portioner: 20
Kalorier: 243kcal
Utrustning
- 1 form, 25×35 cm
Ingredienser
Kaka:
Frosting:
- 75 gr rumsvarmt smör
- 2 dl florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 200 gr kall färskost
Instruktioner
Kaka:
- Ta fram filmjölken en stund innan du börjar.
- Smält smöret, låt svalna en stund.
- Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
- Rör sedan ner smöret och filmjölken växelvis.
- Sikta ner de torra ingredienserna, pressa i limesaften och rör sakta ihop till en slät smet.
- Bred ut smeten i formen och strö över blåbären, tryck ner dem lite i smeten.
- Grädda på näst nedersta falsen på 180 grader i ca 30-35 minuter eller tills en sticka kommer ut torr. Låt svalna och kallna helt.
Frosting:
- Vispa det rumsvarma smöret i ca 5 minuter.
- Tillsätt florsocker och vaniljsocker och vispa krämigt.
- Vispa sedan ner färskosten till en fluffig frosting.
- Bred frostingen över kakan och garnera med färska blåbär.
Näringsinnehåll
Kalorier: 243kcal | Carbohydrates: 31g | Protein: 2g | Fat: 13g | Mättat fett: 8g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 3g | Transfett: 0,4g | Kolesterol: 36mg | Natrium: 107mg | Kalium: 53mg | Fiber: 1g | Socker: 23g | Vitamin A: 439IU | Vitamin C: 2mg | Kalcium: 24mg | Järn: 1mg
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!