Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Blåbärskaka

Inga röster än
Blåbärskaka

Saftig blåbärskaka med smak av lime och toppad med färskostfrosting, så underbart gott!

Att baka i långpanna är väldigt smidigt och perfekt när du vill baka till många. Den här söta och goda blåbärskakan kan bli en riktig succé i höst.

📷 Erika Westerlund Strömmer

Portioner: 20
Kalorier: 243kcal

Utrustning

  • 1 form, 25×35 cm

Ingredienser

Kaka:

Frosting:

Instruktioner

Kaka:

  • Ta fram filmjölken en stund innan du börjar.
  • Smält smöret, låt svalna en stund.
  • Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  • Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
  • Rör sedan ner smöret och filmjölken växelvis.
  • Sikta ner de torra ingredienserna, pressa i limesaften och rör sakta ihop till en slät smet.
  • Bred ut smeten i formen och strö över blåbären, tryck ner dem lite i smeten.
  • Grädda på näst nedersta falsen på 180 grader i ca 30-35 minuter eller tills en sticka kommer ut torr. Låt svalna och kallna helt.

Frosting:

  • Vispa det rumsvarma smöret i ca 5 minuter.
  • Tillsätt florsocker och vaniljsocker och vispa krämigt.
  • Vispa sedan ner färskosten till en fluffig frosting.
  • Bred frostingen över kakan och garnera med färska blåbär.

Näringsinnehåll

Kalorier: 243kcal | Carbohydrates: 31g | Protein: 2g | Fat: 13g | Mättat fett: 8g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 3g | Transfett: 0,4g | Kolesterol: 36mg | Natrium: 107mg | Kalium: 53mg | Fiber: 1g | Socker: 23g | Vitamin A: 439IU | Vitamin C: 2mg | Kalcium: 24mg | Järn: 1mg
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg