Knäckig äppelpaj med flingsalt
3
Här kommer recept på en så god äppelpaj med brynt smör och flingsalt, mums! Den blir riktigt knäckig och smaken himmelsk med det brynta smöret och flingsaltet. Vill man inte bryna smöret så smälter man det bara och blandar i resten av ingredienserna.
Fler kakor med äpple:
Total tid: 30 minuter
Portioner: 4
Ingredienser
- 350 gr äpple i skivor
- kanel
- kardemumma
Pajdeg:
- 150 gr smör
- 1,5 dl mjöl
- 1,5 dl havregryn
- 0,75 dl socker
- 0,75 dl rårörsocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 msk ljus sirap
- 3 nypor flingsalt
Instruktioner
- Lägg äppelskivorna i en form.
- Pudra över kanel och kardemumma.
Pajdeg:
- Smält eller bryn smöret.
- Blanda i övriga ingredienser.
- Ta 2-3 små nypor med flingsalt och rör ner i smeten.
- Klicka ut smeten över äpplena i formen.
- Grädda på 175 grader i 35-40 minuter eller tills pajen fått fin gyllene färg.
- Låt svalna.
- Servera ljummen/rumsvarm med vaniljglass eller vaniljvisp!
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!