Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Knäckig äppelpaj med flingsalt

Inga röster än
Knäckig äppelpaj med flingsalt

Här kommer recept på en så god äppelpaj med brynt smör och flingsalt, mums! Den blir riktigt knäckig och smaken himmelsk med det brynta smöret och flingsaltet. Vill man inte bryna smöret så smälter man det bara och blandar i resten av ingredienserna.

Fler kakor med äpple:

Total tid: 30 minuter
Portioner: 4
Författare: Anna Winér

Ingredienser

Pajdeg:

Instruktioner

Pajdeg:

  • Smält eller bryn smöret.
  • Blanda i övriga ingredienser.
  • Ta 2-3 små nypor med flingsalt och rör ner i smeten.
  • Klicka ut smeten över äpplena i formen.
  • Grädda på 175 grader i 35-40 minuter eller tills pajen fått fin gyllene färg.
  • Låt svalna.
  • Servera ljummen/rumsvarm med vaniljglass eller vaniljvisp!
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg