Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Apelsinsaft

Inga röster än
Apelsinsaft

Hemgjord apelsinsaft är både enkelt att göra själv och så mycket godare än den köpta versionen!

Med bara några få ingredienser får du en frisk och naturlig smak som är perfekt till frukost, brunch eller fika. Allt du behöver är färska apelsiner, lite socker för sötma, citronsyra och vatten.

Att pressa egna apelsiner ger en saft med en fräsch smak, utan tillsatser eller konstgjorda smaker. Den naturliga sötman och syran från apelsinerna ger en uppfriskande och energigivande dryck som passar perfekt till morgonen eller som ett uppfriskande mellanmål under dagen.

Saften går snabbt att göra och du får en riktigt god, hemgjord apelsinsaft som slår allt du kan köpa i butik!

Fler goda recept till brunchen:

Apelsinsaft | Receptskatt
Total tid: 20 minuter
Portioner: 1 sats
Författare: Liisa Savolainen

Ingredienser

Instruktioner

  • Börja med att skölja apelsinerna noga. Torka sedan av dem med hushållspapper (de blir lättare att skala när dem är torra).
  • Skala apelsinerna med en potatisskalare men försök att inte få med så mycket av det vita, det blir lätt beskt. Lägg skalen i en bunke.
  • Häll citronsyra och socker över skalen. Koka sedan upp vattnet och häll över alltsammans. Rör om och låt sedan bunken stå tills sockret löst upp sig, rör om då och då.
  • Pressa ur saften från apelsinerna. När vattnet har svalnat och sockret smält så tillsätt saften, men sila gärna den först från eventuella kärnor och fruktkött.
  • Häll upp saften i väl rengjorda flaskor och förvara svalt.
per sats
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg