Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Lövbiffspanna

Inga röster än
Lövbiffspanna

Krämig lövbiffspanna är en smakrik och lättlagad rätt som snabbt blir en favorit vid middagsbordet.

Mört strimlat lövbiff steks och blandas med en fyllig sås baserad på grädde, lök och smakrika kryddor. En hint av dijonsenap eller soja kan tillföra extra djup och balans.

Perfekt att servera med potatis, ris eller pasta för en komplett och mättande måltid.

En vardagsräddare som passar lika bra till helgens familjemiddag!

Andra goda middagstips

Fläskfilégryta med röd curry
Magisk kycklinggryta med vitt vin och curry
Långkokt chili på högrev

Total tid: 40 minuter
Portioner: 4 portioner
Kalorier: 672kcal
Författare: Mats Westergren

Ingredienser

Instruktioner

  • Börja med att steka all lövbiff härligt krispig. Ställ åt sidan.
  • Fräs på gul lök, vitlök och chili flakes och stek dem mjuka utan att ta färg,
  • Tillsätt champinjonerna till pannan. Stek bort vätskan & sedan i med paprikan. Låt gå med någon minut.
  • Slå sedan på vinet och låt det koka bort.
  • Slå på grädde och i med dijonsenap, lingonsylt, köttbuljongtärning, timjan, paprikapulver & soja. Låt sjuda på svag värme, 10-15 min.
  • Vänd ner lövbiffen & persiljan. Smaka av med salt och peppar. Servera med någon sorts potatis eller ris!

Näringsinnehåll

Kalorier: 672kcal | Carbohydrates: 7g | Protein: 25g | Fat: 60g | Mättat fett: 35g | Fleromättat fett: 3g | Enkelomättat fett: 18g | Kolesterol: 202mg | Natrium: 141mg | Kalium: 642mg | Fiber: 1g | Socker: 5g | Vitamin A: 4176IU | Vitamin C: 36mg | Kalcium: 132mg | Järn: 4mg
per portion
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg