Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Chocolate mirror glaze cake

Inga röster än
Chocolate mirror glaze cake

Här kommer en tårta som går bra att förbereda inför alla hjärtans dag: Chocolate mirror glaze cake.

Förvara tårtan i frysen och ta fram och glasera dagen innan eller samma dag som servering. Den går bra att göra i en vanlig springform, cirka 20 cm också.

Jag gjorde denna med Marabous Fudge och havssalt choklad men man kan välja vilken choklad man själv vill och sätta sin egen smak på själva tårtan.

Fler härliga recept:

📷 Erika Westerlund Strömmer

Total tid: 1 timme
Portioner: 8
Författare: Receptskatt

Ingredienser

Browniebotten:

Chokladmousse:

Chokladglaze:

Instruktioner

Browniebotten:

  • Sätt bakplåtspapper i botten på formen och smöra kanterna.
  • Smält smöret och ta av från spisen. Hacka chokladen och låt den smälta med smöret, rör till en jämn smet.
  • Tillsätt socker, vaniljsocker och salt och rör ihop.
  • Knäck i ett ägg i taget och blanda mellan varje. Vänd ner mjöl till en slät smet.
  • Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 25-30 minuter tills den är fast i kanterna men forfarande lite lös i mitten.
  • Låt kallna ,gärna över natten.

Chokladmousse:

  • Blötlägg gelatinet i kallt vatten ca 10 minuter.
  • Vispa 2 dl av grädden.
  • Koka upp 1 dl ovispad grädde.
  • Smält choklad och smör i en bunke (gärna en bunke av metall) över en kastrull med vatten.
  • Ta av bunken från värmen och tillsätt den varma uppkokta grädden. Rör grädde och choklad till en jämn smet.
  • Tillsätt gelantin, rör om med slickepott och blanda väl, tillsätt därefter de lätt uppvispade äggulorna i två omgångar, blanda väl.
  • Blanda i lite vispad grädde i chokladblandningen och rör om, rör sedan ner resten av den vispade grädden med luftiga tag med slickepott.
  • Häll över boittnen, ställ i frysen och låt den vara där tills glazen är klar, den ska vara helt fryst.

Chokladglaze:

  • Blanda gelatin och 3 matskedar vatten och låt svälla i 5 minuter.
  • Koka 125 g vatten och socker till ca 104 grader i en kastrull.
  • Häll i grädde och kakao och låt sjuda i 5 minuter.
  • Tillsätt gelatin, blanda noggrant och låt sedan svalna till ca 30 grader innan du häller det över den frysta kakan.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg