Glutenfria tekakor
0
Innehåll
Glutenfria tekakor är enkla att baka, goda och passar alla. Oavsett om man har glutenintolerans eller inte älskar man dessa mjuka tekakor!
Tekakorna har en mjuk och har en luftig konsistens som gör dem perfekta till frukost. Lägg på ett lager smör, ost eller sylt och du har en härlig start på dagen!
Fler goda bröd:
Total tid: 30 minuter
Portioner: 20
Ingredienser
Instruktioner
- Värm upp mjölken till 37 grader.
- Smula ner jästen och salt och blanda runt tills jästen har lösts upp.
- Tillsätt övriga ingredienser utom mjölmixen under omrörning.
- Blanda ner mjölmixen med lite i taget.
- Kör i köksassistent minst 5 minuter. Använd degkrok.
- Klicka ut på plåtar (20 – 22 st) och platta till dem lite med mjölad hand.
- Låt jäsa ca 1 timma och grädda alla tre plåtarna samtidigt i varmluftsugn – 200 grader ca 10-12 minuter.
- Njut!
Anteckning
Vill man ha brödet grövre, byt ut sockret till farinsocker och lägg till linfrö, solrosfrö, russin, ev havrekli eller annat man vill ha i. Minska på mjölet så degen fortfarande är tjock och kladdig.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!