Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Muffins med vaniljkräm

Inga röster än
Muffins med vaniljkräm

Små saftiga muffins med vaniljkräm är verkligen smak av vår, så gott!

Jag fyllde dessa med hemlagad vaniljkräm och hallonsylt samt toppade med en magiskt god färskostfrosting med vanilj.

Receptet ger ca 10-12 mindre muffins. Det kommer att bli mer vaniljkräm än vad som behövs till en sats muffins men den håller i kylen någon vecka.

Hallonsylten i muffinsen är färdigköpt. Det finns en hallonsylt i butikerna som jag verkligen gillar och brukar använda mig av om jag inte har hunnit koka egen kompott. Märket är “Den gamle fabrik” och den innehåller mindre tillsatt socker än andra sorter. Men du tar förstås den sylt du själv gillar bäst!

Vaniljkräm kan du göra i förväg och förvara i kylen. Du kan också använda marsankräm istället om du vill.

Fler recept med vårkänsla:

📷 Erika Westerlund Strömmer

Total tid: 30 minuter
Portioner: 10
Författare: Receptskatt

Ingredienser

Vaniljkräm:

  • 0,5 st vaniljstång eller 0,5 tsk vaniljpasta
  • 3 st äggulor
  • 1,5 dl mjölk
  • 1,5 dl grädde
  • 3 msk socker
  • 2 msk maizena
  • 25 gr smör

Montering:

  • hallonsylt

Färskostfrosting:

Instruktioner

  • Vispa olja, mjölk och ägg lätt ihop i en bunke.
  • Blanda ihop mjöl, bakpulver, vaniljsocker och en nypa salt i en annan bunke.
  • Tillsätt socker och finrivet citronskal bland de blöta ingredienserna.
  • Sikta ner de torra ingredienserna och vispa ihop till en jämn smet.
  • Fördela i formarna, fyll dem ca 1/2-2/3.
  • Grädda på 175 grader i ca 10-12 minuter eller tills en sticka kommer ut torr.
  • Låt svalna helt och stå till sig.

Vaniljkräm:

  • Dela vaniljstången och skrapa ner fröna i en kastrull, lägg även i vaniljstången.
  • Blanda ner övriga ingredienser och vispa ihop för hand.
  • Låt blandningen sjuda samtidigt som du vispar tills krämen tjocknar.
  • Dem får inte koka eller brännas i botten, utan håll koll på den hela tiden.
  • Tillsätt smöret och låt sedan svalna helt.

Montering:

  • När muffins och vaniljkräm kallnat så skär ut hål i muffinsen och fyll med vaniljkräm och ett tunt lager hallonsylt.
  • Låt de gärna stå några timmar/över en natt och sätta sig.

Färskostfrosting:

  • Vispa ihop alla ingredienser till en fluffig frosting och spritsa det ovanpå muffinsen.
  • Servera och njut.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg