Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Asiatisk “Köttfärssås”

Inga röster än
Asiatisk “Köttfärssås”

Asiatisk “köttfärssås” är en spännande twist på en klassisk rätt, fylld med aromatiska smaker som soja, ingefära, vitlök och sesam.

Den kryddiga färsen får en perfekt balans mellan sälta, sötma och hetta, och passar utmärkt att servera med ris eller nudlar.

En snabb och smakrik rätt som gör vardagsmiddagen till något extra.

Jag använde mig av lite kikärtspuffar för att få till lite crunch i rätten.

Några andra goda köttfärsrecept du kan testa

Lasagne
Mustig köttfärssoppa
Makaronilåda med köttfärs
Saftiga nötfärsbiffar med kantarellsås

Asiatisk "Köttfärssås" | Receptskatt
Total tid: 40 minuter
Portioner: 4 portioner
Författare: Matmedmartin

Ingredienser

Instruktioner

  • Börja med att hacka ner alla grönsaker i små tärningar förutom vitlöken som ska finhackas, koriandern kan ni vänta med till sist
  • Fräs färsen på medelhög värme i lite olja och stek under omrörning tills all vätska har stekts bort och färsen börjar få en knaprig yta
  • Sänk värmen lite och tillsätt alla grönsaker
  • Fräs tills allt mjuknat
  • Smaka av med soja, sesamolja, fisksås, lime, salt & peppar
  • Vänd ner lite färsk hackad koriander innan servering
  • Koka valfritt ris, blanda med koriander & limeskal
  • Jag hade lite kikärtspuffar för lite krisp!
  • Lycka till, smaklig måltid!
per portion
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg