Halloumi tikka masala
0
Innehåll
Här kommer en vegetarisk variant på den indiska klassikern tikka masala.
Halloumi är ett utmärkt alternativ till kycklingen i denna rätt. Grytan blir även underbart krämig av grädden och smakrik av de värmande kryddorna.
Halloumi tikka masala är helt enkelt en perfekt vardagsrätt för hela familjen!
Fler goda rätter:
Total tid: 30 minuter
Portioner: 4
Ingredienser
- 4 port ris
- 2 st gula lökar tunt skivade
- 50 g smör
- 5 st vitlöksklyftor rivna
- 2 msk färsk ingefära riven
- 2 tsk malen spiskummin
- 2 tsk malen gurkmeja
- 1 tsk malen koriander
- 2 tsk paprikapulver
- 2 tsk garam masala
- 1 msk tomatpuré
- 500 g passerade tomater
- 1 st grönsaksbuljongtärning
- 3 dl matlagningsgrädde
- 300 g halloumi i kuber
- 40 g fryst koriander hackad
- olja till stekning
- smör till stekning
- salt
- peppar
Instruktioner
- Tillaga riset enligt anvisning på förpackningen.
- Stek lök i smör tills den är mjuk och lätt brynt. Tillsätt vitlök och ingefära, låt fräsa i 1 minut.
- Tillsätt sedan alla kryddorna och låt steka under omrörning i ca 1 minut. Tillsätt tomatpurén och låt även den steka under omrörning ca 1 minut.
- Häll sedan på passerade tomater, grönsaksbuljong och matlagningsgrädde. Låt puttra i 10 minuter, smaka av med salt och peppar.
- Stek halloumin knaprig i en stekpanna. Lägg den sedan i såsen. Blanda runt försiktigt.
- Servera halloumi tikka masala med riset och yoghurt.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!