Mazarinkladdkaka med hallon
Det är ju så gott med mazariner och det finns så massa olika varianter av detta bakverk. Jag hade inte tid att göra klassiska mazariner denna gång utan gjorde den allra snabbaste varianten, nämligen mazarinkladdkaka.
Familjen var helt lyriska och jag har lovat att baka den igen inom kort, det är ett gott betyg!
Mazarinkladdkakan blev så härligt kladdig och krämig. Hallonen i fyllningen gör det lilla extra och bryter av den annars ganska söta kakan.
För att glasyren inte ska bli allt för söt så blanda gärna vattnet med lite lime, citron och apelsin.
Fler festliga recept:
📷 Erika Westerlund Strömmer
Utrustning
- 20 cm form
Ingredienser
Kladdkaka:
- 150 gr smör
- 2 dl socker
- 0,5 tsk kardemumma
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 ägg
- 2 dl vetemjöl
- 8-12 färska hallon
Glasyr:
- 2 msk vatten
- citrussaft från lime/citron/apelsin
- florsocker
Instruktioner
Kladdkaka:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret.
- Blanda i resterande ingredienser och rör om.
- Smöra en form på sidorna och sätt ett bakplåtspapper i botten, häll i smeten.
- Halvera hallonen och strö dem över smeten.
Fyllning:
- Riv mandelmassan grovt och blanda tillsammans med smöret.
- Tillsätt ägget och blanda ihop till en smet.
- Lägg fyllningen i mitten på kladdkakan i ett ganska jämnt lager.
- Grädda i ca 25-35 minuter eller tills den är lagom kladdig.
- Den kan få lite färg men fortfarande vara rätt så rörlig i mitten.
- Låt den kallna helt, gärna över en natt.
Glasyr:
- Blanda ihop alla ingredienser till glasyren och häll över kakan.
- Servera och njut!