Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Kladdkakemuffins

Inga röster än
Kladdkakemuffins

Kladdkakemuffins, så enkelt och så gott! De här är toppade med smaksatt grädde, gräddfrosting och salt kolasås. Det var toppingar jag hade över från ett annat bak så det passade utmärkt!

Hur länge de ska gräddas beror på storlek på formar och ugn. Men titta på muffinsen efter ca 6-7 minuter. De ska vara lite fasta i kanterna men rörliga i mitten för att vara kladdiga när de serveras.

Fler kladdkakerecept:

📷 Erika Westerlund Strömmer

Total tid: 30 minuter
Portioner: 1 sats
Författare: Receptskatt

Ingredienser

Muffins:

Chokladgrädde:

  • 150 gr mjölkchoklad
  • 2 dl grädde

Gräddfrosting:

Salt kolasås:

Instruktioner

Muffins:

  • Smält smöret.
  • Vispa lätt ihop ägg och socker.
  • Rör ner smöret.
  • Tillsätt de torra ingredienserna och vänd ihop till en slät smet.
  • Häll smeten i formarna och grädda ca 6-10 minuter beroende på form och ugn.
  • Låt kallna helt.

Chokladgrädde:

  • Smält chokladen i grädden.
  • Låt kallna i kyl minst 6 timmar.
  • Vispa upp och spritsa på dina muffins.

Gräddfrosting:

  • Vispa ihop till en fluffig frosting och spritsa på dina muffins.

Salt kolasås:

  • Smält kolorna i grädden.
  • Spä med lite grädde i taget om det behövs eller tillsätt fler kolor om det blir för rinnigt.
  • Smaksätt med någon nypa flingsalt.
  • Låt svalna och ringla sedan över muffinsen,
per sats
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg