Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Saffransvåfflor

Inga röster än
Saffransvåfflor

Saffransvåfflor, så goda dessa är! Barnen är överlyckliga när jag gör dessa våfflor. Våfflorna passar perfekt som lyxig frukost, som del av en härlig julbrunch eller som fika.

Servera gärna saffransvåfflorna med lättvispad grädde och hallonsylt eller lingongrädde! Receptet ger ca 8-10 våfflor.

Fler juliga recept:

📷 Erika Westerlund Strömmer

Total tid: 30 minuter
Portioner: 8
Författare: Receptskatt

Ingredienser

Instruktioner

  • Smält smöret, tillsätt saffranet och låt svalna.
  • Blanda de torra ingredienserna i en stor skål.
  • Vispa i hälften av mjölken till en jämn smet.
  • Tillsätt resten av mjölken och den avsvalnade smörblandningen.
  • Hetta upp ett våffeljärn.
  • Pensla med lite smält smör vid första laggen.
  • Grädda våfflorna i hett våffeljärn tills de fått fin färg.
  • Lägg de nygräddade våfflorna på galler.
  • Servera dem så nygräddade som möjligt.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg