Krämig kräftpasta
Denna krämiga kräftpasta är en smakrik rätt där fylligheten från grädden möter en frisk syra från citron och en mild hetta från röd chili.
Rätten börjar med en bas av vitlök och schalottenlök som bryns i olivolja tillsammans med mortlade fänkålsfrön för en aromatisk touch.
Körsbärstomater och tomatpuré ger såsen en härlig djup färg och naturlig sötma, medan hummerfond förstärker havssmaken och lyfter fram kräftstjärtarna.
Den färska persiljan tillför fräschör och balans, och pastavattnet binder ihop hela såsen till en sammetslen konsistens som smakar lika lyxigt som det låter.
En rätt som passar både till vardag och fest!
Några andra goda pastarecept att testa
Lasagne
Öppen lasagne med lax och Sandefjordsås
Salsicciapasta
Pasta med bacon- och tomatsås
Hittar du fortfarande inget som lockar, så spana in alla våra pastarecept.
Ingredienser
- 400 g valfri pasta cirka
- 2 msk olivolja
- 4 st vitlöksklyftor
- 1 st röd chili
- 2 st schalottenlökar
- 1 msk mortlade fänkålsfrön
- 200 g körsbärstomater
- 1 msk tomatpuré
- 3 dl matlagningsgrädde
- 2-3 dl pastavatten
- 3 msk hummerfond
- 1 knippe persilja finhackad
- 3 msk citronsaft
- 200 g kräftstjärtar
Instruktioner
- Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. (Påbörja såsen under tiden)
- Finhacka vitlök, röd chili & schalottenlök. Halvera körsbärstomaterna.
- Hetta upp en panna på medelvärme & fräs vitlök, chili, schalottenlök & fänkålsfrön mjukt utan att få färg.
- Tillsätt tomatpuré och låt fräsa en stund för att få bort beskan och mer sötma i tomatpurén.
- Tillsätt de halverade körsbärstomaterna och låt dem gå med tills de karamelliseras.
- Späd såsen med pastavatten (den ska vara ganska simmig) innan du lägger i 2/3 av kräftstjärtarna/räkorna och den finhackade persiljan. Lägg i pastan och blanda försiktigt men väl.
- Lägg upp på tallrikar och garnera med resten av kräftstjärtarna/räkorna och lite persilja. Servera!