Brownies med choklad och kolasås
1
Brownies, så enkla att baka och så lätta att kombinera med allt möjligt. Lättvispad grädde, en god frosting, en glasyr, glass eller som här en smaksatt grädde med kolasås.
Baka gärna brownien i förväg så att den hinner kallna och sätta sig innan servering.
Fler brownierecept:
📷 Erika Westerlund Strömmer
Total tid: 30 minuter
Portioner: 8
Utrustning
- 20×20 cm form
Ingredienser
Topping:
- 2 dl grädde
- 150 gr mjölkchoklad vanlig eller med smak
- 0,5 st gelatinblad
Instruktioner
Brownie:
- Smält smöret i en kastrull.
- Tillsätt de torra ingredienserna och rör ihop till en smet.
- Tillsätt äggen och vispa lätt ihop smeten.
- Häll smeten i formen klädd med bakplåtspapper.
- Grädda på 175 grader i ca 25-30 minuter.
- Kakan ska vara lite rörlig i mitten.
- Låt kallna helt.
Topping:
- Blötlägg gelatinet i kallt vatten i ca 5 minuter.
- Smält chokladen i grädden under omrörning på svag värme.
- Ta av kastrullen från värmen, krama ur gelatinet och rör i det.
- Häll upp i en bunke och lägg över ett plast.
- Låt kallna minst 6 timmar.
- Vispa sedan upp till en fluffig grädde och toppa din brownie.
- Låt svalna en aning och ringla sedan över.
- Strö lite extra hackad choklad över för lite crunch..
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!