Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Saffranskaka med brynt smör och glasyr

Inga röster än
Saffranskaka med brynt smör och glasyr

Saffranskaka med brynt smör och glasyr är en ljuvligt aromatisk kaka som passar perfekt till vinterns alla fikastunder. Saffransmaken ger kakan en vacker gyllene färg och en härligt varm smak, medan brynt smör tillför en lätt nötighet som ger extra djup. Efter gräddning toppas kakan med en söt och enkel glasyr av socker, smör och vanilj vilket balanserar smakerna fint.

En saftig, smakrik kaka som är enkel att baka och blir en riktig höjdpunkt på fikabordet!

Fler juliga recept:

Total tid: 45 minuter
Portioner: 1 sockerkaksform
Författare: Elina Berglind

Ingredienser

Glasyr:

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader (varmluft).
  • Bryn smöret i en kastrull (tills det blir gyllenbrunt och luktar lite nötigt). Häll ner mjölken och saffranet ställ åt sidan.
  • Vispa strösocker och ägg pösigt med elvisp.
  • Vänd ner vetemjölet och bakpulvret.
  • Häll ner saffransblandningen
  • Häll smeten i en smörad form. Ställ in i ugnen i 35-40 minuter. Testa med provsticka för att se när den är klar.

Glasyr:

  • Smält smöret i skål i mikron, häll ner strösocker och vaniljsocker. Blanda tills socker kristallerna är borta.
  • Tillsätt äggulan och rör till en tjocksmet.
  • Ta ut kakan, låt svalna och toppa med glasyren samt lite lingon.
per sockerkaksform
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg