Lökgratinerad fläskytterfilé
7
Detta receptet på lökgratinerad fläskytterfilé är ett sånt recept som du kan plocka fram både när du vill laga mat en vanlig vardag till familjen, men även när du vill impa på vännerna och bjuda på något riktigt gott!
Massor av goda smaker och ett mört och gott kött!
Servera gärna med nykokt ris och en god blandsallad för en komplett måltid.
Tips på andra goda middagstips
Mats gulaschgryta
Viltbiffar med lingonsås
Kycklingpasta med vitlök, citron och parmesan
Total tid: 1 timme
Portioner: 6 portioner
Kalorier: 928kcal
Ingredienser
- 800 g fläskytterfilé
- 400 g gul lök
- 1 tsk vitlökspulver
- 1 msk torkad timjan
- 3 msk tamarisoja
- 1 dl vatten
- 2 msk balsamvinäger
- 1 msk kalvfond
- 2 dl creme fraiche
- 5 dl grädde
- 2 dl riven ost
- 50 g smör till stekning
- 3 msk rapsolja till stekning
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°C (Varmluft).
- Skiva köttet i 0,5-1 cm tjocka skivor.
- Bryn köttet i en stor stekpanna. Krydda med lite örtsalt och svartpeppar. Lägg över dom i en ugnsfast form.
- Skiva löken under tiden som du bryner köttet.
- Lägg i lite extra smör i samma stekpanna som du har brynt köttet i och lägg i löken. Låt den ligga och fräsa mjuk i cirka fem minuter.
- Tillsätt alla övriga ingredienser förutom den rivna osten. Låt allt stå och sjuda cirka fem minuter.
- Smaka av såsen och krydda upp lite extra om det behövs. Häll den sedan över köttet.
- Fördela den rivna osten över och ställ in i ugnen och gratinera cirka 15-20 minuter tills det att du har fått en fin färg på allt.
- Ta ut och servera med ris och en blandsallad.
Näringsinnehåll
Kalorier: 928kcal | Carbohydrates: 11g | Protein: 34g | Fat: 83g | Mättat fett: 44g | Fleromättat fett: 5g | Enkelomättat fett: 26g | Transfett: 0,3g | Kolesterol: 261mg | Natrium: 411mg | Kalium: 633mg | Fiber: 1g | Socker: 7g | Vitamin A: 1994IU | Vitamin C: 7mg | Kalcium: 362mg | Järn: 2mg
per portion
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!
Måste prova detta. Kan jag laga rätten en dag innan?
Jag skulle nog göra allt utom att gratinera den dagen innan i så fall. Sen gratinerar du den när du ska äta den, men kanske på 200 grader i 25-30 minuter.
Supergod gratäng som vi avnjöt med stort behag.
Tack snälla för omdömet! Det uppskattas verkligen.