Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Drottningkladdkaka

5 av 1 röst
Drottningkladdkaka

Drottningkladdkaka, en av mina godaste kladdkakor! En kladdkaka är ett perfekt bakverk då man kanske varken vill eller hinner stå i köket längre stunder, dessutom går det att baka en kladdkaka några dagar i förväg, då blir de som allra godast!

Den här kladdkakan är fylld med hallon och blåbär. Den är även smaksatt med lite citron och kokos, så god smakkombination.

Fler goda kladdkakor:

Total tid: 45 minuter
Portioner: 10 portioner
Kalorier: 281kcal

Utrustning

  • 20 cm form

Ingredienser

Instruktioner

  • Smält smöret i en kastrull.
  • Finriv skalet från citronen och pressa ur saften, rör till en jämn smet.
  • Sätt ett bakplåtspapper i botten på formen och häll i smeten.
  • Halvera hallonen och fördela dem och blåbären över över smeten, tryck ner dem lite lätt.
  • Grädda på 175 grader i ca 25-30 minuter eller till den är fast i kanterna, fått lite fin färg men lite rörlig i mitten.
  • Låt kallna helt.
  • Servera med vispad grädde!.

Näringsinnehåll

Kalorier: 281kcal | Carbohydrates: 38g | Protein: 3g | Fat: 14g | Mättat fett: 9g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 3g | Transfett: 0,4g | Kolesterol: 28mg | Natrium: 83mg | Kalium: 71mg | Fiber: 2g | Socker: 21g | Vitamin A: 320IU | Vitamin C: 3mg | Kalcium: 10mg | Järn: 1mg
per portion
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

2 kommentarer till “Drottningkladdkaka”

5 from 1 vote

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg