Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Korvgryta

Inga röster än
Korvgryta

En riktigt enkel och god korvgryta som inte tar alls lång tid att tillaga och som du kan variera lite hur du egentligen känner för beroende på vad du har hemma,

Se det här receptet som en inspiration och byt ut grönsaker mot andra om du vill. När det gäller val av korv så tog jag lite chorizo och lite falukorv, för det var vad vi hade hemma då.

Korvgryta | Receptskatt
Total tid: 30 minuter
Portioner: 4 portioner
Kalorier: 383kcal
Författare: Receptskatt

Ingredienser

Instruktioner

  • Skär korven i önskad form.
  • Bryn korven i en traktörpanna i lite smör.
  • Skär under tiden upp grönsakerna i mindre bitar.
  • Löken och vitlöken till korven och låt den fräsa med någon minut.
  • Slå på passerade tomater, grädde, kalvfond, oregano och skölj ur tomatförpackningen med vatten för att få ut allt.
  • Tillsätt sedan blomkål och broccoli, då dom behöver lite tid för att bli mjuka. Låt det hela koka upp och sedan stå och puttra i cirka 10 minuter.
  • Blanda ner paprika och smaksätt med lite sriracha om du vill. Smaka av med salt och peppar. Låt puttra några minuter till så paprikan börjar mjukna, men ändå har lite tuggmotstånd.
  • Servera med ris, pasta eller kokt potatis.

Näringsinnehåll

Kalorier: 383kcal | Carbohydrates: 13g | Protein: 14g | Fat: 32g | Mättat fett: 20g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 5g | Kolesterol: 127mg | Natrium: 172mg | Kalium: 511mg | Fiber: 3g | Socker: 7g | Vitamin A: 1893IU | Vitamin C: 73mg | Kalcium: 117mg | Järn: 3mg
per portion
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg