Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Soppa med köttfärs och rotfrukter

Inga röster än
Soppa med köttfärs och rotfrukter

Soppa med köttfärs och rotfrukter är en värmande och mättande rätt, perfekt för kyligare dagar. Köttfärsen bryns och kokas sedan ihop med rotfrukter som morötter, rättika, vitkål och purjolök, vilket ger en smakrik och fyllig soppa.

Denna rustika soppa är enkel att göra och blir snabbt en familjefavorit som både värmer och mättar. Servera gärna med en bit bröd!

Fler matiga recept:

Soppa med köttfärs och rotfrukter | Receptskatt
Total tid: 30 minuter
Portioner: 4
Författare: Anna Winér

Ingredienser

Instruktioner

  • Tärna och skiva alla rotfrukter.
  • Bryn köttet och tillsätt salt, peppar, paprikapulver och vitlökspulver.
  • Lägg ner purjolök, vitkål, rättika, morot och potatis i kastrullen/grytan.
  • Blanda allting.
  • Häll på tomater, soja och buljong.
  • Låt sjuda under lock cirka 15-20 minuter så att allt mjuknat.
  • Servera med toppad persilja.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg