Chokladsnittar med kokostosca
0
Chokladsnittar med kokostosca är en lyxig variant på den klassiska chokladsnitten, där den mörka chokladkakan toppas med en krispig och söt kokostosca. Den mjuka och sega chokladbotten får en härlig kontrast av den knäckiga kokostoscan, gjord på smör, socker, grädde och kokosflingor som gräddas till gyllene perfektion. Dessa kakor är enkla att baka men känns lyxiga och blir snabbt en favorit vid fikat! Perfekt för alla som älskar kombinationen av choklad och kokos.
Fler goda småkakor:
Total tid: 20 minuter
Portioner: 20 st
Ingredienser
Kakdeg:
- 100 g smör kallt
- 100 g strösocker drygt 1 dl
- 40 g ljus sirap 2 msk
- 20 g kakao 0,5 dl
- 5 g vaniljsocker 1 tsk
- 120 g vetemjöl 2 dl
- 0,5 tsk bikarbonat
- 0,5 krm salt
Kokostosca:
- 35 g riven kokos 1 dl
- 100 g dulce de leche sötad kondenserad karamelliserad mjölk
- 1 krm salt
- flingsalt
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Arbeta ihop alla ingredienser till kakdegen i en bunke.
- Rulla ut två rullar och lägg på bakplåtspapper. Platta till lite och gör en skåra i mitten.
- Rör ihop kokos, dulce de leche och salt i en skål. Fyll kakorna.
- Grädda mitt i ugnen i ca 10-12 minuter.
- Skär kakorna direkt efter gräddning, toppa med flingsalt och låt sedan svalna.
per st
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!