Raspberry/peach sour med citrusmaräng
0
Raspberry/peach sour är en magisk drink med vodka och persika i grunden som toppas med en maräng gjord på citron och lime!
Total tid: 45 minuter
Portioner: 1 drink
Utrustning
- Sifon
- Blender/Stavmixer
Ingredienser
Drinken
- 5 cl vodka
- 3 cl Hallonsyra eller färskpressad citron
- 3 cl Persikosirap/puré
- Citrusmaräng och torkad hallon att toppa med
Persikosirap
- 2 st persikor
- 2 dl vatten
- 2 dl strösocker
Citrusmaräng
- 2 st lime
- 1 st citron
- 2 dl vatten
- 2 dl strösocker
- 0,5 dl äggvita
Instruktioner
Persikosirap
- Dela upp två persikor i mindre bitar och lägg i en kastrull. Häll i 2 dl vatten och 2 dl socker.
- Värm upp tills sockret smält och persikan är helmjuk.
- Mixa med stavmixer eller i en blender tills allt är finfördelat. Häll upp på flaska och ställ i kylen. Sila av om du vill ha en helt slät och fin sirap.Sirapen/purén håller minst i ett par veckor ifall du får över
Citronmaräng
- Pressa ur juicen ur citronen i en kastrull. I med 2 dl vatten och 2 dl socker och varm försiktigt tills sockret har smält.
- Låt skalet ligga kvar nån timme tills vätskan svalnat. Sila av och häll vätskan i din sifon.
- Tillsätt 0,5 dl äggvita och skruva ihop och skaka om.
- Ladda sifonen med 1 patron för lite lösare skum, annars 1 till. Skaka om ordentligt så att det blandas. Klart! In i kylen några timmar innan servering. Eller ännu hellre så gör du klar sifonen dagen innan
Själva drinken
- Om du väljer citron istället för hallonsyra så kör i ett par färska eller upptinade hallon i shakern för färg och lite smak.
- Häll i vodka, hallonsyra och persikosirapen i din shaker med is.
- Skaka tills blandat och kallt, sila sen upp i ett finfint glas med en stor isbit i.
- Ta fram sifonen och spritsa en rejäl mängd citronmaräng på toppen, strö över torkade hallon. Skål och trevlig helg!
per drink
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!