Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Toscakaka

Inga röster än
Toscakaka

Denna Toscakaka är en underbar kombination av mjuk chokladbotten och knäckig kokostosca.

Botten görs med smör, socker, kakao och ägg som tillsammans skapar en saftig och söt grund. Toppen är en karamelliserad kokostosca, gjord på smör, sirap, socker, grädde och kokosflingor.

När kakan gräddas smälter toscan över bottnen och ger en härlig krispighet som balanserar kakan perfekt.

En klassisk favorit med en exotisk touch av kokos.

Toscakaka | Receptskatt
Total tid: 1 timme
Portioner: 25 bitar
Kalorier: 416kcal
Författare: Annethe Jämtdal

Ingredienser

Botten

Kokostosca

Instruktioner

  • Börja med att sätta ugnen på 200 grader och klä en långpanna, ca 25*35 cm, med bakplåtspapper.
  • Botten: Smält smöret i en kastrull. Tllsätt resten av ingredienserna och blanda ihop till en slät smet. Bred ut smeten jämt i formen.
  • Grädda kakan i mitten av ugnen ca 18 minuter ( gör kokostoscan under tiden).
  • Kokostoscan: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt sirap, strösocker och vispgrädde.
  • Låt koka upp, sänk värmen och tillsätt kokosen. Låt det sjuda ca 5 minuter.
  • Ta ut kakan och bred över glasyren. Grädda ytterligare 10 minuter tills kakan fått en fin gyllenbrun färg. Sammanlagt 18+10 minuter i ugn.
  • Låt svalna innan den skärs i bitar med en vass kniv.

Näringsinnehåll

Kalorier: 416kcal | Carbohydrates: 47g | Protein: 5g | Fat: 26g | Mättat fett: 20g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 4g | Transfett: 0,4g | Kolesterol: 54mg | Natrium: 122mg | Kalium: 215mg | Fiber: 5g | Socker: 31g | Vitamin A: 354IU | Vitamin C: 0,3mg | Kalcium: 26mg | Järn: 2mg
per bitar
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg