Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Viltbiffar med lingonsås

Inga röster än
Viltbiffar med lingonsås

Viltbiffar med lingonsås är en rustik och smakrik rätt som kombinerar saftiga biffar gjorda på viltfärs med en syrlig och söt lingonsås.

De rika smakerna från viltet balanseras perfekt med lingonens fräschör, vilket ger en härlig kontrast i varje tugga.

Servera gärna med potatispuré eller kokt potatis och en grönsallad för en komplett måltid som verkligen för tankarna till skogens smaker.

Viltbiffar med lingonsås | Receptskatt
Total tid: 40 minuter
Portioner: 4 port
Författare: Christina Andersson Andersson

Ingredienser

  • 500 g färs jag använde hjortfärs men det går lika bra med älgfärs, lammfärs el nötfärs.
  • 1 st ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 5 st krossade enbär
  • 1 tsk timjan
  • 1 dl gräddfil
  • 2 msk riven lök
  • 2,5 dl Kelda gräddsås
  • 1 dl rårörda lingon
  • 0,5 dl djupfrysta lingon

Instruktioner

  • Blanda färsen med alla ingredienser.
  • Forma till biffar ( det blir ca 10-12)
  • Stek dom i smör i en stor stekpanna ca 4-5 min på varje sida.
  • Häll i gräddsåsen o lingonen.
  • Låt koka några minuter.
  • Servera biffarna m kokt potatis o grönsaker.

Anteckning

Om du vill göra såsen från grunden själv, så kan du göra en egen gräddsås och använda.
per port
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg