Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Magisk kycklinggryta med vitt vin och curry

Inga röster än
Magisk kycklinggryta med vitt vin och curry

Ikväll gjorde jag min patenterade & härliga kycklinggryta med sötpotatis och morot. Smaksatt med vitt vin, curry, lime & persilja.
Kyckling och fetaost är en härlig kombination, tycker du också det så måste du prova denna.

Vi serverade den med fetaoströra och hembakat bröd.

Total tid: 40 minuter
Portioner: 6 portioner
Kalorier: 388kcal
Författare: Mats Westergren

Ingredienser

Fetaoströra

  • 2 dl färsk persilja finhackad
  • 2 msk färsk gräslök fint skuren
  • 2,5 dl crème fraiche
  • 200 g fetaost
  • Salt & peppar

Instruktioner

  • Hetta upp en gryta med smör. Fräs gul lök, vitlök & chili flakes mjukt.
  • Ner med de torra kryddorna och fräs ytterligare ngn minut. Sedan i med tomatpuré och fräs igen ngn minut.
  • Vänd i kycklingen. Höj värmen och låt få färg.
  • Vänd ner resten av grönsakerna.
  • Häll på vinet och låt koka bort.
  • På med vatten, grädde & kycklingbuljongtärningar. Låt koka tills grönsakerna är mjuka.

Fetaoströra

  • Under tiden, blanda créme fraîche, fetaost och 1/2 av persilja och gräslök till en röra. Smaka av med salt & peppar.
  • När morötterna är mjuka, smaka av grytan med lime, persilja, salt & peppar. Servera grytan med fetaoströran och ett gott bröd.

Näringsinnehåll

Kalorier: 388kcal | Carbohydrates: 8g | Protein: 9g | Fat: 34g | Mättat fett: 20g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 8g | Transfett: 0,01g | Kolesterol: 112mg | Natrium: 561mg | Kalium: 349mg | Fiber: 1g | Socker: 4g | Vitamin A: 4317IU | Vitamin C: 46mg | Kalcium: 297mg | Järn: 3mg
per portion
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg