Bananbröd med dadlar och kokos
0
Innehåll
Portioner: 1 bröd
Ingredienser
- 4 ägg
- 3 mogna bananer
- 2 dl kokosflingor
- 1 dl hasselnötsmjöl
- 1,5 dl mandelmjöl
- 2 tsk bakpulver
- 5-8 mjuka dadlar beror på hur sött du vill ha det
- 3 msk smält kokosolja
- 1 tsk vaniljpulver
- 1 nypa flingsalt stor nypa
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180 grader och klä en brödform med bakplåtspapper.
- Mixa ihop bananer och dadlar med en stavmixer i en skål. Tillsätt sedan resterande ingredienser och blanda väl.
- Häll över smeten i formen och baka i mitten av ugnen 45-50 minuter eller tills brödet fått en guldbrun färg. Känn gärna efter med kniv/gaffel/sticka så att brödet är genomgräddad, det ska vara mjukt och saftigt men inte kladdigt.
- Låt svala några minuter innan det skärs upp.
Anteckning
Ät som det är eller med någon topping, i yoghurten, på smoothien eller något annat mumsigt!
per bröd
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!