Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Bananbröd med dadlar och kokos

Inga röster än
Bananbröd med dadlar och kokos

Detta saftiga bananbröd med dadlar och kokos är en perfekt kombination av sötma och tropiska smaker! De mogna bananerna ger brödet sin härliga konsistens, medan dadlarna tillför naturlig sötma och kokosflingorna ger en lätt, krispig touch. Perfekt till frukost, fika eller som ett nyttigare mellanmål när du vill unna dig något gott men ändå hälsosamt!

Bananbröd med dadlar och kokos | Receptskatt

Portioner: 1 bröd
Författare: Elin Fajers

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 3 mogna bananer
  • 2 dl kokosflingor
  • 1 dl hasselnötsmjöl
  • 1,5 dl mandelmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 5-8 mjuka dadlar beror på hur sött du vill ha det
  • 3 msk smält kokosolja
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 nypa flingsalt stor nypa

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 180 grader och klä en brödform med bakplåtspapper.
  • Mixa ihop bananer och dadlar med en stavmixer i en skål. Tillsätt sedan resterande ingredienser och blanda väl.
  • Häll över smeten i formen och baka i mitten av ugnen 45-50 minuter eller tills brödet fått en guldbrun färg. Känn gärna efter med kniv/gaffel/sticka så att brödet är genomgräddad, det ska vara mjukt och saftigt men inte kladdigt.
  • Låt svala några minuter innan det skärs upp.

Anteckning

Ät som det är eller med någon topping, i yoghurten, på smoothien eller något annat mumsigt!
per bröd
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg