Mats korv stroganoff med dill
0
Korv Stroganoff, alla gör vi olika. Ikväll använde jag dill & dijonsenap i min samt lite soja.
Korv Stroganoff med dill är en spännande twist på den klassiska rätten och kan även kallas för Korv á la Forsell. Den krämiga tomatbaserade såsen med falukorv får en uppfriskande smak av färsk dill, vilket ger rätten en härlig arom och en touch av friskhet.
Dillens kontrast till de djupa smakerna i såsen gör denna variant både spännande och smakrik.
Serveras gärna med ris eller pasta för en mättande och lättlagad måltid.
Tycker också det blir fräscht med yoghurt till. Gärna med färsk mynta i.
Total tid: 20 minuter
Portioner: 4 portioner
Kalorier: 919kcal
Ingredienser
- 2 msk smör
- 600 g falukorv
- 1 st gul lök skivad
- 4 st vitlöksklyftor finhackade
- ½ st röd chili finhackad
- 3 msk tomatpuré
- 1 st köttbuljongtärning
- 5 dl matlagningsgrädde
- 2 msk dijonsenap
- 1 msk paprikapulver
- 1 msk lökpulver
- 2 dl finhackad färsk dill
- 1 dl finhackad färsk persilja
- Ev. 1-2 tsk soja
- Salt
- Peppar
Instruktioner
- Skär korven i centimetertjocka stavar.
- Fräs gul lök, vitlök & chili i smör i en stor stekpanna. Den gula löken skall bli mjuk.
- Tillsätt korven och låt den få färg.
- Rör ner tomatpuré, paprikapulver & lökpulver. Fräs i ytterligare några minuter.
- Häll på grädde, dijonsenap & köttbuljongtärning. Låt sjuda tills såsen är smidig och simmig – inte för tunn och inte för stabbig.
- Servera med kokt basmatiris & lime/myntayoghurt!
Näringsinnehåll
Kalorier: 919kcal | Carbohydrates: 10g | Protein: 29g | Fat: 86g | Mättat fett: 42g | Fleromättat fett: 7g | Enkelomättat fett: 30g | Transfett: 0,3g | Kolesterol: 250mg | Natrium: 1062mg | Kalium: 1020mg | Fiber: 2g | Socker: 4g | Vitamin A: 8064IU | Vitamin C: 78mg | Kalcium: 239mg | Järn: 7mg
per portion
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!