Kycklingpasta med parmesanost
0
Innehåll
Kycklingpasta med vitlök, tomat, persilja och parmesan är en läcker och smakfull rätt som kombinerar saftig kyckling med krämig pasta. Den aromatiska vitlöken, fräscha tomaterna och den färska persiljan ger en härlig smakdimension, medan parmesanosten smälter in och ger en rik, krämig konsistens. Perfekt för en snabb och tillfredsställande middag!
Portioner: 4
Ingredienser
- 4 port pasta
- 1 msk olivolja extra virgin
- 500 g kycklingfärs
- 1 gul lök finhackad
- 3 vitlöksklyftor finhackade
- 250 g körsbärstomater halverade
- 2 dl créme fraîche med vitlök och parmesan
- 1 kycklingbuljongtärning
- 2 dl pastavatten
- 2 dl färsk persilja finhackad
- citronsaft
- salt
- svartpeppar
- parmesanost riven
Instruktioner
- Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
- Hetta upp en panna med olivolja. Stek kycklingen så den får fin färg.
- Vänd ner créme fraîche och kycklingbuljongtärningen. Låt puttra tills pastan är klar.
- Späd såsen till önskvärd konsistens med pastavatten. Häll av pastan.
- Blanda pastan i såsen. Servera med mer riven parmesan.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!