Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Kycklingpasta med parmesanost

Inga röster än
Kycklingpasta med parmesanost

Kycklingpasta med vitlök, tomat, persilja och parmesan är en läcker och smakfull rätt som kombinerar saftig kyckling med krämig pasta. Den aromatiska vitlöken, fräscha tomaterna och den färska persiljan ger en härlig smakdimension, medan parmesanosten smälter in och ger en rik, krämig konsistens. Perfekt för en snabb och tillfredsställande middag!

Kycklingpasta med parmesanost | Receptskatt
Portioner: 4
Författare: Mats Westergren

Ingredienser

Instruktioner

  • Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
  • Hetta upp en panna med olivolja. Stek kycklingen så den får fin färg.
  • Tillsätt gul lök och vitlök. Låt mjukna. Tillsätt körsbärstomaterna och fräs ytterligare 1 minut.
  • Vänd ner créme fraîche och kycklingbuljongtärningen. Låt puttra tills pastan är klar.
  • Späd såsen till önskvärd konsistens med pastavatten. Häll av pastan.
  • Vänd ner persilja. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
  • Blanda pastan i såsen. Servera med mer riven parmesan.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!