Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Potatis- och purjolökssoppa

Inga röster än
Potatis- och purjolökssoppa

Potatis- och purjolökssoppa är en klassisk, värmande soppa som är både enkel och smakrik. Milda smaker från purjolök kombineras med krämig potatis för en len och fyllig konsistens. Perfekt som en lätt lunch eller förrätt, serverad med en klick crème fraiche och bröd vid sidan. Denna soppa är både hälsosam och mättande!

Portioner: 8
Författare: Mats Westergren

Ingredienser

Instruktioner

  • Skala och tärna potatisen, tvätta och skiva purjolöken. Skiva vitlöksklyftorna.
  • Koka upp buljongen
  • Fräs vitlök och chiliflakes i olivoljan.
  • Svetta purjolöken i ett par minuter.
  • I med potatisen och timjan. Rör om.
  • Slå över buljongen, dijonsenap och matlagningsgrädden på fräset. Låt koka tills potatisen är mjuk. Soppan bör ha något krämig konsistens så som i alla fall jag vill ha den vid det här laget.
  • Smaka av med salt, peppar och vitvinsvinäger.
  • Servera i skålar med en klick créme fraiche & fint skuren gräslök eller färsk timjan, samt ett gott bröd. Gärna hembakt!
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg