Kycklingpasta med vitlök, citron och parmesan
0
Denna kycklingpasta är en fräsch och smakrik rätt som kombinerar saftiga kycklingbitar med en krämig sås på vitlök, citron och parmesan.
Kycklingen bryns tills den är gyllene och blandas sedan med crème fraiche smaksatt med vitlök och parmesan som ger en frisk syrlighet.
Citronen bryter av det feta med en härlig syrlighet som behövs för att lyfta rätten. En lättlagad rätt som är både lyxig och tillfredsställande.
Total tid: 20 minuter
Portioner: 4 portioner
Kalorier: 604kcal
Ingredienser
- Ca. 400 g valfri pasta till 4 portioner
- 1 msk olivolja extra virgin
- 400 g kyckling strimlad
- 1 st gul lök finhackad
- 3 st vitlöksklyftor finhackade
- 2 dl créme fraîche med vitlök & parmesan
- 1 st kycklingbuljongtärning
- 2 dl pastavatten
- 1 dl färsk persilja finhackad
- Citronsaft
- Salt & svartpeppar
- Riven parmesan
Instruktioner
- Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
- Hetta upp en panna med olivolja. Stek kycklingen så den får fin färg.
- Vänd ner crème fraiche och kycklingbuljongtärningen. Låt puttra tills pastan är klar.
- Späd såsen till önskvärd konsistens med pastavatten. Häll av pastan.
- Blanda pastan i såsen. Servera med mer riven parmesan.
Näringsinnehåll
Kalorier: 604kcal | Carbohydrates: 79g | Protein: 37g | Fat: 15g | Mättat fett: 6g | Fleromättat fett: 2g | Enkelomättat fett: 4g | Transfett: 0,01g | Kolesterol: 94mg | Natrium: 811mg | Kalium: 806mg | Fiber: 4g | Socker: 5g | Vitamin A: 2448IU | Vitamin C: 35mg | Kalcium: 119mg | Järn: 3mg
per portion
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!
Provade att laga pastan, la även till baconbitar i. Jättegod verkligen! Rekommenderar stort! Väldigt enkel att göra.
Vad kul att höra! Tack för din kommentar!