Hemgjord vaniljkräm
0
Hemgjord vaniljkräm är en len och smakrik kräm som lyfter desserter till en ny nivå. Den görs av gräddmjölk, ägg, socker, och äkta vanilj, vilket ger en rik och fyllig smak.
Krämen tjocknar på spisen under försiktig omrörning och kan sedan användas som fyllning i tårtor, bullar eller som tillbehör till pajer och bär. Med sin äkta vaniljsmak och krämiga konsistens är hemgjord vaniljkräm en riktig klassiker.
Total tid: 15 minuter
Portioner: 1 sats
Kalorier: 337kcal
Ingredienser
- 1 dl vispgrädde
- 1 dl standardmjölk
- 2 msk strösocker
- 1 st ägg
- 2 msk potatismjöl
- 1 krm vaniljpulver eller 1 vaniljstång
- 1 tsk vaniljsocker
Instruktioner
- Blanda samtliga ingredienser i en kastrull.
- Värm försiktigt upp det hela under konstant omrörning. När vaniljkrämen har tjocknat så drar du bort den från värmen direkt.
- Låt svalna och tillsätt vaniljsockret.
Näringsinnehåll
Kalorier: 337kcal | Carbohydrates: 22g | Protein: 7g | Fat: 26g | Mättat fett: 16g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 7g | Kolesterol: 92mg | Natrium: 49mg | Kalium: 318mg | Fiber: 0,1g | Socker: 16g | Vitamin A: 852IU | Vitamin C: 0,1mg | Kalcium: 226mg | Järn: 0,1mg
per sats
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!