Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Hemgjord vaniljkräm

Inga röster än
Hemgjord vaniljkräm

Hemgjord vaniljkräm är en len och smakrik kräm som lyfter desserter till en ny nivå. Den görs av gräddmjölk, ägg, socker, och äkta vanilj, vilket ger en rik och fyllig smak.

Krämen tjocknar på spisen under försiktig omrörning och kan sedan användas som fyllning i tårtor, bullar eller som tillbehör till pajer och bär. Med sin äkta vaniljsmak och krämiga konsistens är hemgjord vaniljkräm en riktig klassiker.

Total tid: 15 minuter
Portioner: 1 sats
Kalorier: 337kcal
Författare: Receptskatt

Ingredienser

Instruktioner

  • Blanda samtliga ingredienser i en kastrull.
  • Värm försiktigt upp det hela under konstant omrörning. När vaniljkrämen har tjocknat så drar du bort den från värmen direkt.
  • Låt svalna och tillsätt vaniljsockret.

Näringsinnehåll

Kalorier: 337kcal | Carbohydrates: 22g | Protein: 7g | Fat: 26g | Mättat fett: 16g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 7g | Kolesterol: 92mg | Natrium: 49mg | Kalium: 318mg | Fiber: 0,1g | Socker: 16g | Vitamin A: 852IU | Vitamin C: 0,1mg | Kalcium: 226mg | Järn: 0,1mg
per sats
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg