Jordgubbsrulltårta
2
Det bästa med rulltårtor är att de går så snabbt att baka och är bland det bästa att bjuda på om man får oväntade gäster. Dessutom går de att variera i det oändliga! Den här gången blev det en härlig jordgubbsrulltårta.
Jag hade lite lemoncurd över sedan tidigare och det räckte precis till att stryka ett tunt lager över hela botten vilket gav en lite frisk smak. Har man inte lemoncurd hemma så kan man tillsätta lite finrivet citronskal i smeten. Man kan också utesluta det helt.
📷 Erika Westerlund Strömmer
Portioner: 20
Ingredienser
Rulltårta:
- 3 ägg
- 1,5 dl socker
- 90 gr vetemjöl
- 30 gr potatismjöl
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 tsk bakpulver
- 0,5 dl mjölk
- ev. 1 citron finrivet skal / lemoncurd
Frosting:
- 1,5-2 dl grädde
- 100 gr färskost
- 0,5 dl florsocker
- 0,5 tsk vaniljsocker
- Färska jordgubbar
Instruktioner
Rulltårta:
- Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Sikta ner det i äggblandningen, tillsätt mjölken och vänd runt till en jämn smet.
- Häll smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper och bred ut den jämnt.
- Grädda på 225 grader i ca 5-7 minuter.
- Strö socker över botten och vänd sedan upp på ett nytt bakplåtspapper. Låt kallna helt under en duk.
Frosting:
- Vispa ihop allt utom jordgubbarna till en fluffig frosting. Bred frostingen på botten.
- Skär jordgubbarna smått och fördela över botten.
- Rulla ihop och låt stå kallt en stund. Servera och njut!
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!