Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Kladdkaka med kokostosca

Inga röster än
Kladdkaka med kokostosca

Kladdkaka med kokostosca är ljuvligt gott! Choklad och kokos är ju en så perfekt kombination.

Receptet är snabbt och enkelt vilket gör den här kladdkakan till en perfekt godsaker för både vardag och fest.

📷 Erika Westerlund Strömmer

Portioner: 15
Kalorier: 389kcal

Utrustning

  • 1 form, 23×23 cm

Ingredienser

Kladdkaka:

Tosca:

Instruktioner

Kladdkaka:

  • Klä formen med bakplåtspapper.
  • Smält smöret.
  • Blanda ner torra ingredienser i smöret och rör ihop.
  • Tillsätt ett ägg i taget och rör till en slät smet.
  • Häll smeten i formen och grädda i ca 8-10 minuter på 200 grader näst längst ner i ugnen.
  • Rör under tiden ihop kokostoscan.

Tosca:

  • Blanda ihop alla ingredienser i en kastrull och låt puttra på svag värme i 5-6 minuter, rör om hela tiden så det inte bränns vid.
  • Fördela smeten jämnt över kladdkakan och grädda i ytterligare ca 10 minuter eller tills toscan fått fin gyllene färg.
  • Ta ut och låt kallna helt, gärna i kylskåpet över natten.
  • Skär upp i rutor och njut!

Näringsinnehåll

Kalorier: 389kcal | Carbohydrates: 40g | Protein: 4g | Fat: 26g | Mättat fett: 19g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 5g | Transfett: 0,5g | Kolesterol: 65mg | Natrium: 118mg | Kalium: 203mg | Fiber: 5g | Socker: 27g | Vitamin A: 554IU | Vitamin C: 1mg | Kalcium: 26mg | Järn: 2mg
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg