Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Silviakaka med äpple

Inga röster än
Silviakaka med äpple

Silviakaka med den fantastiska glasyren kan vara en av de godaste klassiska kakorna. Att sedan tillsätta äpple i smeten gjorde att det blev en av höstens godaste kakor, mums!

Silviakakan blir en perfekt bjudkaka till många personer då den bakas i långpanna. Den håller sig saftig flera dagar så man kan bra förbereda den en dag innan servering.

📷 Erika Westerlund Strömmer

Portioner: 20
Kalorier: 234kcal

Utrustning

  • 1 form, 25×35 cm

Ingredienser

Silviakaka:

Glasyr:

Instruktioner

Silviakaka:

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Vispa ägg och socker ca 5 minuter.
  • Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke. Sikta ner det i smeten under fortsatt långsam vispning.
  • Tillsätt sedan vattnet. Vänd om försiktigt med en slickepott.
  • Häll smeten i en form med bakplåtspapper.
  • Skala och skär äpplena i skivor som du trycker ner i smeten.
  • Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter eller tills kakan känns fast och har fått fin färg. Testa med en sticka.
  • Låt sedan kakan svalna.

Glasyr:

  • Smält smöret på låg värme.
  • Tillsätt socker och vaniljsocker, rör om.
  • Ta av kastrullen från spisen och rör ner äggulorna. Ställ tillbaka på spisen.
  • Rör om hela tiden tills glasyren får en fin konsistens. Låt svalna en aning och häll sedan glasyren över kakan och toppa med kokos.

Näringsinnehåll

Kalorier: 234kcal | Carbohydrates: 31g | Protein: 1g | Fat: 13g | Mättat fett: 9g | Fleromättat fett: 0,4g | Enkelomättat fett: 3g | Transfett: 0,4g | Kolesterol: 26mg | Natrium: 75mg | Kalium: 40mg | Fiber: 1g | Socker: 23g | Vitamin A: 283IU | Vitamin C: 0,1mg | Kalcium: 6mg | Järn: 1mg
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg