Cheesecake utan ugn
1
En helt vanlig cheesecake utan ugn, toppad med mängder av bär. Tänk att något så enkelt kan vara så otroligt gott!
Variera din cheesecake efter säsong, toppa med olika frukter och bär eller testa att smaksätta den med exempelvis saffran till jul.
📷 Erika Westerlund Strömmer
Portioner: 8
Kalorier: 381kcal
Utrustning
- 1 form, 20 cm i diameter
Ingredienser
Botten:
- 175 gr digestivekex
- 75 gr smör
Fyllning:
- 3 st gelatinblad
- 300 gr färskost
- 150 gr creme fraiche
- 1 dl socker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 st ägg
- 1 citron
Instruktioner
Botten:
- Mixa kexen i en matberedare, smält smöret och blanda ihop till en jämn massa.
- Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på formen.
- Tryck ut kexmassan i formen och lite upp på kanten. Ställ kallt.
Fyllning:
- Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.
- Skilj äggulan från äggvitan.
- Vispa äggvitan till ett fast skum.
- Blanda äggulor, färskost, crème fraiche, socker och vaniljsocker till en slät smet. Tillsätt finrivet skal från citronen.
- Vänd sedan ner äggvitan.
- Pressa saften ur halva citronen. Värm sakta saften, krama ur gelatinet och rör ner det i citronsaften. Låt svalna en aning och rör sedan ner citronsaften i smeten.
- Häll smeten över botten och låt kakan stå kallt några timmar innan servering.
- Toppa med färska bär!
Näringsinnehåll
Kalorier: 381kcal | Carbohydrates: 33g | Protein: 4g | Fat: 27g | Mättat fett: 15g | Fleromättat fett: 2g | Enkelomättat fett: 7g | Transfett: 0,3g | Kolesterol: 70mg | Natrium: 297mg | Kalium: 113mg | Fiber: 1g | Socker: 20g | Vitamin A: 862IU | Vitamin C: 3mg | Kalcium: 77mg | Järn: 1mg
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!