Kanelbullesockerkaka
1
Mjuk och saftig sockerkaka som smakar som en kanelbulle, himmelens gott!
4 oktober är det kanelbullens dag och det måste självklart firas. Hinner man inte baka bullar kan man fira med den här sockerkakan istället.
📷 Erika Westerlund Strömmer
Portioner: 8
Kalorier: 452kcal
Utrustning
- 1 form, 2 liter
Ingredienser
Fyllning:
- 50 gr smör
- 0,5 dl socker
- 1,5 msk kanel
- 1 tsk nymald kardemumma
Kaka:
- 4 st ägg
- 3 dl socker
- 125 gr smör
- 1,5 dl filmjölk
- 2 tsk vaniljsocker
- 2,5 tsk bakpulver
- 250 gr vetemjöl
- En nypa salt
Instruktioner
Fyllning:
- Smält smöret till fyllningen.
Kaka:
- Ta fram filmjölken en stund innan du börjar baka.
- Smörj en form med rumsvarmt smör och mjöla den.
- Smält smöret och tillsätt sedan filmjölken.
- Rör ner smörblandningen i äggsmeten.
- Vänd sedan ner mjölblandningen i äggsmeten.
- Varva smet och fyllning i formen och grädda på 175 grader i ca 40-45 minuter beroende på ugn och storlek på formen.
- Låt kakan vila ca 10 minuter innan du svänger kakan upp och ner, låt svalna.
- Förvara kakan i rumstemperatur.
Näringsinnehåll
Kalorier: 452kcal | Carbohydrates: 69g | Protein: 4g | Fat: 19g | Mättat fett: 12g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 5g | Transfett: 1g | Kolesterol: 51mg | Natrium: 150mg | Kalium: 69mg | Fiber: 1g | Socker: 45g | Vitamin A: 580IU | Vitamin C: 0,01mg | Kalcium: 36mg | Järn: 2mg
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!