Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Skolans kalla fisksås

Inga röster än
Skolans kalla fisksås

Skolans kalla fisksås är en klassisk, lättlagad sås som väcker nostalgiska minnen från skolbespisningen. Eller ja, för vissa så är det kanske mer förknippat med dåliga minnen.

Denna krämiga sås är baserad på en blandning av gräddfil och majonnäs, vilket ger en len och fyllig konsistens. Smaksättningen med dill, citron och bostongurka ger såsen en frisk och syrlig karaktär som passar utmärkt till olika fiskrätter, särskilt panerad fisk och kokt potatis.

Enkel att tillaga och alltid lika uppskattad, den här såsen är ett utmärkt val för både vardagsmiddagar och sommarens fiskfester. En favorit bland både barn och vuxna.

Total tid: 5 minuter
Portioner: 4 portioner
Kalorier: 286kcal
Författare: Receptskatt

Ingredienser

Instruktioner

  • Blanda ihop alla ingredienser och låt stå kallt en stund innan servering.

Anteckning

För att göra en laktosfri variant av skolans kalla fisksås, så kan du använda dig av laktosfri gräddfil och laktosfri filmjölk.

Näringsinnehåll

Kalorier: 286kcal | Carbohydrates: 15g | Protein: 3g | Fat: 25g | Mättat fett: 10g | Fleromättat fett: 6g | Enkelomättat fett: 6g | Transfett: 0,02g | Kolesterol: 53mg | Natrium: 417mg | Kalium: 208mg | Fiber: 1g | Socker: 11g | Vitamin A: 1497IU | Vitamin C: 8mg | Kalcium: 128mg | Järn: 1mg
per portion
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg