Kyckling i senap- och dragonsås
Kombinationen av senap och dragon är en väldigt klassisk smakkombination och detta receptet på kyckling i senap- och dragonsås är inget undantag.
Kyckling i senap och dragonsås är en smakrik och elegant rätt som kombinerar saftiga kycklingfiléer med en krämig sås fylld av aromatisk dragon och skarp senap.
Denna rätt är enkel att tillaga men ger en sofistikerad smakupplevelse, perfekt för både vardagsmiddagar och festligare tillfällen. Såsen baseras på grädde och kycklingbuljong, vilket ger den en rik och fyllig konsistens, medan dragonen tillför en subtil lakritston och senapen en härlig sting.
Jag använde mig av helt vanlig kycklingfilé, men du kan använda annan benfri kyckling om du vill, till exempel kycklinglårfilé.
När det gäller val av senap, så ska du självklart ta den senap som du tycker om, men vill man verkligen få den bästa smaken tillsammans med dragon, så tycker jag att man ska välja en bra dijonsenap.
Servera med ris, potatis eller färska grönsaker för en komplett och njutbar måltid.
Utrustning
- Traktörpanna
- Skärbräda
- Kockkniv
Ingredienser
- 1 kg kycklingfile
- 100 g gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 3 dl crème fraiche
- 4 dl grädde
- 2 st hönsbuljongtärningar
- 2 msk torkad dragon
- 2 msk dijonsenap
- Örtsalt Efter smak
- nymalen svartpeppar Efter smak
Instruktioner
- Skär upp kycklingen i lagom stora bitar. Jag skar kycklingfiléerna på längden i tre bitar.
- Hacka lök och vitlök.
- Ta fram en traktörpanna eller annan stekpanna med höga kanter och tillsätt lite olja.
- Bryn kycklingen och salta med örtsalt och svartpeppar.
- Tillsätt lök och vitlök och låt den fräsa med några minuter.
- Låt allt koka upp och småputtra i cirka 10 minuter.
- Smaka av och servera med nykokt basmatiris.